پرورش زالو

خرید-زالو
خرید زالو
ژوئن 27, 2019
فروش-و-پرورش-زالو
نکات و مراحل پرورش زالوی طبی
سپتامبر 11, 2019

پرورش زالو


پرورش زالو

به طوری که پرورش زالو امروزه به عنوان یکی از کارهای پر درآمد و کسب و کارهای سودمند مطرح می شود. به طوری که با سرمایه ای اندک می توان به سود قابل توجهی در پرورش زالو دست یافت.

شاید با شنیدن اسم زالو حس خوبی به شما دست ندهد و به دلیل صفاتی که درباره آن وجود دارد و تقریبا همه با آن آشنا هستیم، این موجودات را بسیار چندش آور تلقی کنیم. زالو در واقع نوعی کرم حلقوی است که شبیه کرم خاکی می باشد، اما آناتومی این نوع موجودات با کرم خاکی کاملا متفاوت است.

زالو برخلاف تصوری که نسبت به آن داریم، توانسته مفید بودن خود را ثابت کند. در سال های اخیر به دلایل فوایدی که داشته و طب سنتی نیز مهر تأییدی بر خواص معجره آسای این موجودات زده، باعث شده تا توجه روی این موجودات متمرکز شود.

اما پرورش زالو نیز همانند هر موجودات دیگری نیازمند داشتن اطلاعات بسیاری در زمینه نگهداری و تکثیر می باشد. شرکت کاسپین سعی کرده تا با ارائه اطلاعات مفید و کامل در خصوص مراحل کامل تکثیر و پرورش زالو، خواص زالو، محصولات زالو، فروش و خرید زالو راه را برای کسانی که دوست دارند تا وارد این صنعت شوند، و به پرورش زالو بپردازند، هموار کند.

عده ای در ابتدای کار نمی دانند تا از کجا و چگونه باید پرورش زالو را آغاز کنند، پیشنهاد می کنیم اگر قصد دارید تا وارد صنعت پرورش زالو شوید، این مقاله را مطالعه کنید.

معرفی زالو

زالو در واقع نوعی کرم لزج و چسبنده است که مهم ترین ویژگی آن زندگی انگلی این موجودات می باشد. زالوها که اغلب آبزی هستد، دارای گونه های بسیار زیادی هستند و تقریبا 50 نوع از 650 نوع گونه شناسایی شده، از خون پستانداران تغذیه می کنند. زالوی پزشکی که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته و پرورش و تکثیر می یابد، معروف ترین گونه زالوها است که در طیفی از رنگ سبز زیتونی تا لجنی دیده می شود. علت اصلی پرورش زالو ، کاربرد مهم آن در عرصه پزشکی است.

اهمیت پرورش زالو

با توجه به جایگاه اقتصای زالو در جهان، پرورش این موجودات به یکی از کسب و کارهای موفق در جهان تبدیل شده است. شرکت های بسیار بزرگی در جهان وجود دارند که توانسته اند در حوزه پرورش زالو بدون سرمایه گذاری های زیاد ، بسیار موفق عمل کنند و بتوانند به میزان سود دهی قابل توجهی دست یابند.

پرورش زالو در واقع به عنوان یک شغل کم ریسک مطرح است و تنها چیزی که لازمه موفقیت و پیشرفت در این کار می باشد، صبر، همت و پشتکار است، افراد زیادی را می توان دید که وارد این حرفه شده اند و به پرورش زالو پرداخته اند اما به دلیل نداشتن فاکتورهای مهم، دچار شکست شده اند. پس بهتر است قبل از این وارد شدن به حرفه پرورش زالو ، نسبت به توانایی و تخصص خود مطمئن شوید.

 

درآمد پرورش زالو و سرمایه مورد نیاز آن

امروزه بسیاری از جوانانی که به دنبال شغل و درآمدی هستند به پرورش زالو روی آورده اند. در این مقاله مباحث مربوط به  میزان درآمد حاصل از پرورش زالو و همچنین سرمایه مورد نیاز برای شروع این شغل بیان شده است. پرورش زالو جزو مشاغلی است که صبر و پشتکار فراوانی را می طلبد به دلیل اینکه شغل زود بازدهی نیست و برای افرادی که برای سود آوری عجله  دارند به هیچ وجه مناسب نیست.

علاوه بر داشتن صبرو حوصله و پشتکار، داشتن تخصص لازم برای شغل پرورش زالو از الزامات است زیرا افراد زیادی بوده اند که تخصص لازم را نداشته اند و وارد این حرفه شده اند و درنهایت شکست خورده اند. خوشبختانه این شغل را می توان از مشاغل مولد به حساب آورد چرا که باعث رونق بخشیدن به مشاغل دیگر نیز می شود.

بازار جهانی برای پرورش زالو

زالو به دلیل مصارف زیادی که در درمان بسیاری از بیماری ها دارد خوشبختانه در بازارهای جهانی طرفداران زیادی دارد. در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی سرمایه گذاری های فراوانی برای پرورش زالو انجام شده است که درآمد حاصل از صادرات این موجودات ارزشمند از صادرات نفت بیشتر است. بنابراین پرورش زالو در این کشورها دارای ارزش فراوانی است.

البته درآمد حاصل از پرورش زالو در ایران با این کشورها متفاوت است زیرا هزینه هایی که برای این کار انجام می شود به دلیل اخذ مجوز صادرات بیشتر از کشورهای دیگر است که البته با وجود هزینه ها باز هم می توانید سود کافی از این کار را به دست آورید اما باید توجه داشته باشید که حتما از دانش و تخصص لازم برای این کار برخوردار باشید.

بررسی پرورش و نگهداری زالو در منزل

پرورش زالو بدلیل نیاز زیاد آب در منزل تقریبا بصرفه و امکان پذیر نیست.
اما نگهداری ویا دپوی زالو که در خاک پیت ماس میشود نگهداری کرد، قابل انجام است.

فهرست موارد موردنیاز دپوی زالو درآپارتمان:

  1. اتاق مخصوص دپو
  2. اسپیلت جهت تنظیم دما(بین۱۰_۱۷)درجه
  3. قفسه بندی اتاق
  4. پت یا جار ۴تا۱۰ لیتری (دو سوم پت را پراز پیت ماس کنید )
  5. به ازای هر جار ۴لیتری ۲۵زالوی طبی سالم قرار دهید.
  6. طوبت سنج خاک(رطوبت خاک بین ۶۰تا۸۰درصد باشد.
  7. ازسلامت زالوی طبی اطمینان کامل داشته باشد.
  8. الوی تازه تغذیه شده را داخل پیت ماس قرار ندهید.

علت عدم گیرایی زالو:

  1. بیماری زالو
  2. سیر بودن زالو ونگذراندن دوران قرنطینه ۶تا۸ماه.
  3. استرس جابجایی ودما
  4. استفاده از عطرو کرم وروغن…درمحل گزش.
  5. دربرخی موارد،اعتیاد به مواد مخدر درعدم گیرایی گزارش شده.
  6. عدم مهارت کافی درمانگر درزالو درمانی.

موارد مصرف و کاربرد پرورش زالو

  • درمان بیماری های پوستی مانند جوش
  • کاهش درد و از بین بردن اسپاسم عضلانی
  • درمان بیماری های گوش
  • رماتیسم مفصلی
  • درمان بیماری های قلبی و پیوند اعضا و جراحی پلاستیک
  • درمان بیماری های چشم
  • درمان آرتروز

بزاق زالو

نکته پراهمیتی که درباره زالو وجود دارد، بزاق این موجود است که دارای خواص بسیاری می باشد. در واقع این بزاق زالو است که می تواند معجره آسا باشد چرا که در بزاق این موجود، آنزیم های بسیار مختلفی را می توان یافت که هر یک دارای خواص منحصر به فردی هستند.

عملکرد زالو به این صورت است که در هنگام مکیدن خون، برای جلوگیری از لخته شدن خون بزاق خود را در حین مکیدن، وارد آن محل می کند. بزاق وارد شده به بدن بیمار در واقع خاصیت درمانی دارد. گفته می شود که بزاق زالو چندین ماده موثر دیگر دارد که هنوز کشف نشده است.

لارو--زالو

  • یکی از مهم تریم آنزیم هایی که در بزاق زالو وجود دارد هیرودین می باشد. این آنزیم یک ماده ضدانعقادی بسیار قوی است.
  • دومین آنزیمی که بزاق زالو وجود دارد، بدلین است. آنزیم بدلین یک آنزیم مهارکننده پروتئاز است.
  • سومین آنزیم، آنزیم آپیراز می باشد که با عملکرد ضد تجمع پلاکت ها، جریان خون را بهبود می بخشد.
  • چهارمین آنزیم اگلین است که دارای خاصیت ضد تورم و ضد اکسیداسیون می باشد.
  • داسپیلاز پنجمین آنزیمی است که در بزاق زالو می توان یافت. این آنزیم بسیار قوی ضد تجمع پلاکت می باشد که باعث از بین بردن لخته های خون می شود.
  • هیالورونیداز که ششمین آنزیم شناخته شده است، عملکردی مشابه آنتی بیوتیک دارد.
  • لیپازها و استرازها که خاصیت لیپولیتیک دارند، هفتمین آنزیمی هستند که در بزاق زالو وجود دارند. از این آنزیم نیز استفاده درمانی می شود.
  • هشتمین آنزیم یک ماده بی حس کننده Anesthetic agent موجود در بزاق زالو است. برای همین وقتی زالو پوست را نیش می زند، هیچ دردی احساس نمی شود.
  • آنتی آلاستاز به عنوان کنترل عمل آلاستاز فعالیت می کند.
  • دهمین ماده ای که هنوز به طور کامل شناسایی نشده است ماده گشاد کننده رگ می باشد که عملکردی مشابه با هیستامین دارد.

 

اقدامات اولیه در پرورش زالو

برای پرورش زالو نیاز است تا قبل از این که وارد عمل شوید اطلاعات لازم را در خصوص آن به دست آورید. مهمترین اقداماتی که قبل از پرورش زالو باید نسبت به آن آگاهی داشته باشید و آن را انجام دهید، انتخاب مکانی است که قصد دارید تا پرورش زالو را در آن مکان انجام بدهید.

در ابتدای کار حتما این موضوع را بررسی کنید. مورد دومی که در پرورش زالو باید به آن توجه کنید، میزان سرمایه ای است که می خواهید به این کار اختصاص دهید. پس از آن باید نسبت به خرید وسایل، تجهیزات، خرید زالو اقدام کنید.

مراحل پرورش زالو

  • مرحله اول پرورش زالو :

پس از آن که تمامی شرایط برای پرورش زالو مهیا شد، مهمترین قدم خرید زالو و قرنطیه کردن آن ها است که به این مرحله قرنطینه اولیه می گویند. قرنطینه اولیه به منظور آشنا شدن زالوها با محیط زندگی جدید و کسب اطمینان از عدم بیماری و تلفات در بین آن ها می باشد. این مراحله بین 3 الی 4 هفته طول می کشد.

  • مرحله دوم پرورش زالو :

پس از طی مرحله اول برای این که زالوها برای جفت گیری و پیله گذاری آماده شوند و انرژی لازم برای این کار را تأمین کنند، باید تغذیه شوند. در واقع یکی از مهم ترین مراحل در پرورش زالو، تغذیه زالو ها است. این مرحله تاثیر به سزایی در میزان زاد و ولد زالو ها دارد و نیازمند این است تا  این مرحله با  کیفیت و دقت لازم انجام شود.

  • مرحله سوم پرورش زالو :

زالوها پس از این که تغذیه شدند، ممکن است دچار آلودگی و بیماری شوند. علت به جود آمدن بیماری، قی کردن خون در بین زالوها است که پس از تغذیه اتفاق می افتد. برای جلوگیری از انتشار بیماری باید زالوها را به مدت 3 تا 4 هفته درون پتهای 5 تا 10 لیتری نگهداری کرد. این کار موجب می شود که در صورت قی کردن خون توسط زالوها، فقط تعداد کمی از آن ها دچار آلودگی شوند و میزان مرگ و میر کاهش یابد. در واقع این مرحله، مرحله قرنطینه دوم پروش زالو شناخته می شود.

  • مرحله چهارم پرورش زالو :

پس از طی کردن سه مرحله اول، به مرحله چهارم پرورش زالو که جفتگیری است می رسیم. برای جفت گیری باید زالوها را درون وان هایی قرار دهیم که از قبل آماده کرده ایم. در این مرحله، زالوها پس از آن که عمل جفت گیری را انجام دادند، آماده می شوند تا پیله های خود را درون محل هایی که از قبل تعیین شده است، قرار دهند. به این محل ها جزیره می گوبند. پیله های زالو حاوی لاروهای زالو می باشد. هرچه جفت گیری با کیفیت انجام شود، می توان اطمینان داشت که نتیجه کار رضایت بخش خواهد بود.

  • مرحله پنجم پرورش زالو :

این مرحله از پرورش زالو کوکون گذاری نام دارد، پس از آن که زالوها جفت گیری کردند 10 روز تا چند هفته زمان می برد که پیله گذاری انجام شود.  مرحله جمع آوری کوکون ها به عنوان لذت بخش ترین قسمت پرورش زالو از نگاه پرورش دهندگان محسوب می شود چرا که جمع آوری کوکون ها قدم مهمی پس از طی چندین مرحله سخت و دقیق می باشد.

  • مرحله ششم پرورش زالو :

این مرحله از تکثیر و پرورش زالو، مرحله ای است که در آن بچه زالوها متولد شده و از درون کوکون ها بیرون می آیند. مدت زمانی که پس از مرحله کوکون گذاری تا تولد بچه زالوها طول می کشد، 3 تا 4 هفته است. از درون هر پیله تقریبا یک تا حدود 31 عدد بچه زالو بیرون می آید. البته شرایطی که وجود دارد در تعداد تولد زالوها بسیار تاثیر گذار هستند. همانطور که گفتیم کیفیت جفت گیری و تغذیه مناسب از مهم ترین مراحل در تکثیر و پرورش زالو هستند.

  • مرحله هفتم پرورش زالو :

این مرحله از پرورش زالو، تقریبا مانند نگهداری زالو در قرنطینه است. در این مرحله، بچه زالوهای متولد شده را درون ظرف های پر از آب قرار می دهند. در یک ظرف به حجم5 لیتر تقریبا 100 تا 300 لارو را می توان نگهداری کرد.

  • مرحله هشتم پرورش زالو :

هشتمین مرحله که جزو مراحل پایانی پرورش زالو می باشد، مرحله تغذیه لاروها است. برای تغذیه لاروها می توان از دو روش استفاده کرد. روش اول این است که پس از گذشت یک ماه از تولد لاروها آن ها را با گیاهان خوراکی مانند کاهو و … تغذیه نمود و سپس به تدریج از خون برای تغذیه استفاده کرد. در روش دوم، 3 تا 4 ماه پس از تولد می توان از خون اسب و یا گاو لاروها را تغذیه نمود.

علت تغذیه لاروها پس از طی زمان های مدنظر به این دلیل است که لاروهایی که به تازگی متولد می شوند، فاقد آرواره و دندان هستند و نمی توانند به صورت مستقیم از خون به عنوان تغذیه استفاده نمایند.

 

تبدیل لارو به زالوی سوزنی

پس از طی کردن با دقت مراحلی که مطرح نمودیم لاروهایی که تغذیه می شود به تدریج بزرگتر شده و به مرحله ای می رسند که به آن ها زالوی سوزنی می گوییم. توجه داشته باشید در این مرحله نیز تغذیه بسیار مهم است و باید همانند دوره قبل باید تغذیه شوند.

تبدیل لاروهای سوزنی به کبریتی

پس از آن که لاروهای سوزنی به طور مناسب تغذیه شدند، کمی بزرگترشد و به سایزی می رسد که به زالوی کبریتی معروف هستند. زالوهای کبریتی نیز همانند سوزنی ها به تغذیه مناسب نیازمندند.

نکته ای که در پرورش زالو  باید به آن توجه کنید این است که پس از طی شدن مرحله کوکون گذاری، در هر مرحله می توان نسبت به فروش زالو اقدام کرد. اگر تمایل دارید تا با بهترین قیمت زالو ها را به فروش برسانید می توانید صبر کنید تا زالوها به سایز طبی و یا آرایشی برسند و سپس نسبت به فروش زالو اقدام کنید.

تبدیل کبریتی به زلو طبی

زمانی که زالوها در سایز کبریتی هستند، باید دوباره آن ها را به طور مناسب تغذیه نمود تا بتوانند بزرگتر شوند و به اندازه طبی برسند.

فروش زالو

پس از آن که زالوها به اندازه طبی خود رسیدند، می توانید آن ها را به فروش برسانید. در واقع این مرحله، مرحله پایانی پرورش زالو است. برخی از پرورش دهنده ها تمایل دارند تا زالوهای طبی که پرورش داده اند را به عنوان مولد، پرورش و تکثیر دهند. این به تصمیم پرورش دهنده بستگی دارد که زالو را بفروشد یا آن را به مولد تبدیل کند.

پرورش زالو کار نسبتا سختی نیست، تنها چیزی که در پرورش زالو باید به آن توجه کرد داشتن دانش و اطلاعات کافی می باشد. البته باید هزینه هایی از قبیل آب و برق و دارو و تغذیه و …  قبل از اقدام به پرورش زالو برآورد کرد.

پرورش زالو به دلیل اهمیتی که در زمینه پزشکی دارد امروزه به عنوان یکی از کسب و درآمدهای خانگی نیز مطرح است و عده ای در خانه مشغول پرورش زالو هستند تا از طریق فروش زالو درآمدی کسب نمایند. در ادامه شما را با خواص و اهمیت زالو در عرصه پزشکی و برخی از محصولات آن آشنا خواهیم کرد.

زالو درمانی به عنوان یکی از جدیدترین و مدرن ترین روش های درمان، راه خود را به علم پزشکی باز کرده است. این روش دارای کاربردهای گسترده ای در درمان برخی از بیماری های مهم می باشد.

از زالو برای درمان جراحی های پیوند اعضا ( برای برقراری خون عضو پیوندی)، درمان بیماری هایی مانند واریس، بواسیر، واریکوسل، درمان بیماری های عروقی و گرفتگی عروق، خون مردگی های زیرپوستی در اندام ها، التهاب و زخم معده، کولیت، برونشیت، درمان کانون های عفونی پوست، جلوگیری از تشکیل لخته های سیاهرگی، دردهای سیاتیکی، گزگز و مورمور شدن اندام ها و برخی سرطان ها مانند پروستات، التهابات کبد و کیسه صفرا استفاده می شود.

زالو در زمینه زیبایی و پوست نیز، خدمت بسیار زیادی به انسان ها کرده است. از زالو برای درمان جوش های پوستی، دمل، رفع چین و چروک، اگزما، قارچ و آلوپسی ها، استفاده می شود.

برخی از محصولات مهم زالو

زالو دارای فرآورده های متعددی است که هر یک به منظور خاصی به کار می روند. از جمله فرآورده های زالو می توان به کرم زالو اشاره کرد که دارای خاصیت درمانی و بهداشتی زیادی است و در رفع ناتوانی های جنسی موثر می باشد. روغن زالو نیز با توجه به مصارفی که در زمینه های مختلفی دارد، توانسته جایگاه ویژه ای را در بین فرآورده های زالو به خود اختصاص دهد. اسپری زالو محصول دیگری است که در درمان خستگی و کوفتگی های عضلانی موثر است. همچنین عصاره زالو نیز به عنوان ماده ای برای رفع استرس به کار می رود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *